Udmelding vedrørende den nuværende situation i F.C. København

October 2, 2020

Dagen efter en af de mest skandaløse præstationer i det seneste årti er der ingen tvivl om længere, at vores klub bløder voldsomt, hvad angår det sportslige område i F.C. København. Resultaterne på banen i år 2020 har resulteret i en pointhøst, hvad svarer til en placering som nr. 11 i Superligaen, man har i 2020 tabt flere Superliga-kampe end man har vundet, og kun sidste sæsons europæiske bedrifter har holdt positivismen oppe. På baggrund af den nuværende situation følte vi os nødsaget til at reagere efter gårsdagenskamp; en kamp, der desværre blot var endnu et symbol på den situation vi befinder os i.

EFTER KAMPEN

I går aftes efter kampen samlede den københavnske fanscene sig foran Parken for at udvise den utilfredshed og skuffelse over, at vores spillere på banen ikke leverer den indsats, som det kræves af dem, når man bærer vores elskede logo på brystet.

Vi har ingen interesse i at køre hetz på klubbens spillere, men vi vil under ingen omstændigheder tillade nuværende FCK-spillere at præstere så langt under niveau iført den hvide trøje, og finde os i en attitude, hvor man på banen kan grine efter den slags præstationer.
At spille i F.C. København er en ære udover det sædvanlige, hvor det kræves, at man giver sig 100% i hver eneste kamp - uanset hvem man møder. Det har været pinligt at se, hvordan spillertruppen sagtens har kunne motivere sig til store europæiske opgør mod Celtic FC og Manchester United, hvorefter indsatsen har været fuldstændig fraværende mod danske klubber i Superligaen.
Det er i Superligaen, at man gør sig fortjent til at spille i Europa og IKKE omvendt. At spille europæiske kampe i F.C. København er en bonus, men det er vores indsats i den hjemlige liga, som skal danne fundamentet for vores europæiske kampagner.

Ovenstående budskaber blev overbragt til repræsentanter for spillertruppen i en respektabel og saglig tone, hvor begge parter fik kigget hinanden i øjnene, og man sammen kunne se frem imod resten af sæsonen, og de forventninger man har til hinanden.

DEN SPORTSLIGE LEDELSE – HANDLING NU!

Vi må erkende, at det skriger til himlen, at spillerne på banen har brug for nyt blod både i og omkring truppen. Det er længe siden at vores F.C. København har fremstået så tandløse, som vi ser lige nu. Spillertruppen kan ikke løbe fra deres ansvar, hvor der mangler vilje og gejsten til at kæmpe for hinanden, hive hinanden op imodgang og træde forrest, men når alt kommer til alt, så falder det hele tilbage på én person.

Det spillemæssige udtryk på banen har sejlet i lang tid, hvor modstanderne i Superligaen (eller Rijeka, for den sags skyld) har nemmere ved at læse vores spilsystem og taktiske dispositioner end en børnebog. Der mangler konstant idéer og kreativitet på modstanderens banehalvdel, hvor det er nemt at forsvare sig imod os, så længe man kan stå imod indlæg fra siderne. Spillerne på banenskriger efter nye løsningsmuligheder fremfor konstant at spille på forsiden af modstanderen.

Sandhedens time er kommet, og vi må erkende, at vores spilkoncept er udløbet – både hvad angår spillernes mentalitet på banen, men også det holdtaktiske i forhold til at vinde Superliga-kampe.

Vi må på baggrund af seneste sæson, og starten på denne sæson, erkende, at vi befinder os i en dyb krise som klub, hvad angår det sportslige setup. Den resultat- og spillemæssige krise har skubbet til magtbalancen i dansk fodbold,og vi er nødt til at reagere på dette.

Vi kan ikke bare kigge på, mens vores elskede fodboldklub er i gang med at ødelægge vores magtposition i dansk fodbold og renommé i Europa, som vi har opbygget gennem de sidste 20 år. Vi er nødt til at reagere for at bringe F.C.København tilbage som Skandinaviens største fodboldflagskib, og det kræver først og fremmest en ny handleplan fra den sportslige sektor i F.C. København. Ledelsen i F.C. København er nødt til at tage deres ansvar seriøst og bringe vores elskede fodboldklub tilbage på ret kurs.

Vi fans vil altid støtte op omkring klubben og spillerne på banen, men vi er nødt til at råbe vagt i gevær, når vi kan mærke, at vores klub er ved at miste grebet om situationen. F.C. København skal være klubben, som ingen ønsker at møde og den frygt har vi ikke indgydt til i alt for lang tid.

Vi forventer handling nu!

//Urban Crew

Udmelding vedrørende seneste stramninger

Yderligere tiltag rettet mod fodboldklubber
September 16, 2020

F.C. København Fan Club og Sektion 12 Foreningen stiller sig uforstående overfor regeringens nye stramninger.

Corona smitten blusser op i Danmark igen og det skal selvfølgelig tages alvorligt i hele samfundet. I dag er vi således blevet mødt af nye stramme restriktioner, der igen har stor betydning for os som fodboldfans. Weekendens derby, som vi havde set frem til, er blevet underlagt retningslinjerne om, at der nu igen kun må være 500 tilskuere til kampe i hovedstaden.

F.C. København har tidligere i dag meldt ud, at de har foreslået divisionsforeningen, at man udskyder derbyet, hvilket vi var fuldstændig enige i var det eneste rigtige at gøre. Det har divisionsforeningen her til aften afvist.

Vi er brandærgerlige over, at restriktionerne endnu en gang rammer fodbolden så hårdt som de gør. Vi har som fans af F.C. København fulgt alle retningslinjer vi er blevet pålagt og vi ved, at også F.C. København har taget opgaven strengt alvorligt og har fulgt alle regler til punkt og prikke.

Vi er udmærket klar over, at fodboldkampe tidligere har været anset for et centralt sted, hvor smitten kunne sprede sig eksplosivt, men så vidt vi er bekendte med, har der ikke været et eneste tilfælde, hvor smitten har spredt sig til en fodboldkamp efter retningslinjerne er indført.

I F.C. København er man gået allerforrest for igen at kunne åbne portene ansvarligt for så mange fans som muligt og det er simpelthen så nedslående en nyhed, at vi nu igen rykker to skridt tilbage på trods af, at der fra vores side er blevet gennemført flere vellykkede kampe i Parken. De i forvejen strenge retningslinjer har kostet F.C. København uanede mængder af penge og arbejdstimer og alt dette synes at være til ingen verdens nytte nu.

Til gengæld har vi set magtesløse til mens andre klubber er begyndt at slække på kravene og vi finder det ærligt talt en smule mærkværdigt, at det ikke har nogen former for konsekvens for dem der sløser, men i stedet sænkes tilskuerantallet drastisk hos de klubber, der rent faktisk tager situationen alvorligt.

Fodboldfans er blevet mødt med strengere krav for at komme til en fodboldkamp end en tur ned at handle, men vi har alle vidst, at ville vi gerne se fodbold, så var det præmissen. Vi tager selvfølgelig situationen alvorligt, hvilket vi hele tiden har gjort. Derfor har vi passet på og været ansvarsfulde overfor hinanden, men det er åbenbart ikke nok og det er vi uforstående overfor.

Det samme er vi overfor Divisionsforeningens beslutning om ikke at udsætte ligaens største og mest imødesete opgør, så flest muligt mennesker vil kunne komme på stadion og skabe en bedre ramme om kampen, end de par hundrede, der nu kan komme ind. I en tid, hvor klubberne bløder penge, finder vi det mærkelig, at man fra øverste instans ikke giver den håndsrækning og hjælper både klub og fans.

     

NY SÆSON, FORENING OG HJEMMESIDE

Sæsonstart og lancering!
September 13, 2020

I dag lanceres Sektion 12 Foreningen og vores nye hjemmeside for alle F.C. Københavnere i og omkring det københavnske fanmiljø.  Sektion 12 Foreningen er stiftet af en række fans, som siden Sektionens åbning i 2006 har været blandt drivkræfterne bag udviklingen af tribunen. Vores mål og vision er at tage Sektionen til det næste niveau; vi vil give de bedste forudsætninger for vores medfans til at støtte F.C. København.

Vi har været spændte på lanceringen i månedsvis, og håber at alle støtter op; ris, ros og inputs modtages gerne på foreningen@s12.dk. Læs mere om foreningen under "Forening"-menupunktet, hvor der er mulighed for at indmelde sig.

Det vil samtidig være muligt at melde sig ind fysisk ved vores tilmeldingsbod foran Sektionen fra 12-15 i dag. Her vil der være mulighed for at få en eksklusiv t-shirt til de fremmødte medlemmer, så længe lager haves.