STØTTETIFO: GØR TRIBUNERNE HVIDE OG BLÅ!

Dæk tribunen i klubbens farver; og støtte vores klub samtidig!
November 11, 2020
Hvorfor?

Det er ingen hemmelighed at vores klub - som mange andre - er hårdt presset grundet corona. Derfor gør vi det nu muligt for alle fans af F.C. København at kunne støtte klubben både visuelt og økonomisk - et fandrevet støtteprojekt, hvor alt går ubeskåret til klubben. Dette skal finansiere klubbens fremtidige fantiltag og tribuneforbedringer, som på den måde blive finansieret af fansene i en hård tid, mens vi samtidig gør tribunerne hvide og blå!

Dette er muligheden for dig hvor du, din familie og dine venner kan støtte klubben, gøre tribunen hvid og blå igen og give spillerne en visuel opbakning - og alle komme ind i Parken og selv bidrage til opsætningen af tifoen.

Hvordan?

For hver 100 kr. køber man ét stykke mosaik, som vil blive sat op på tribunen – målsætningen er, til en start, på denne måde at fylde sæderne på nedre del af Sektion 12 i klubbens farver. Mosaikstykket kan du enten selv være med til at sætte op, når vi åbner for fans på tribunen en gang om ugen, eller blot overføre og støtte op om projektet - så sætter vi det op for dig. Alle der har købt et stykke mosaik kan hente et diplom, så man har et minde for sin opbakning til klubben.

Alle beløb er velkomne. Mobilepay til 80005 eller køb via fckfc.dk - så laver vi løbende status, og tæller op hvor meget det svarer til af mosaikstykker vi kan dække tribunen med uge for uge i klubbens farver!

Hvornår?

Projektet kommer til at løbe på ubestemt tid, hvor vi stykke for stykke gør tribunen hvid og blå; og samtidig støtter vores klub i en hård tid. Indsamlingen er startet, og vi åbner for første gang for alle på tribunen d. 21. november fra 10-16 op til Randers-kampen mandag d. 23. Det er begrænset antal på tribunen ad gangen, så kom spredt over hele åbningsperioden; vi løber ikke tør!

Foreningen og fanklubben står for det praktiske på dagen. Finansiering af tifomaterialer m.v. sker via tifoudvalget; på den måde går alle beløb til vores klub.

Dette er det første fandrevne støtteprojekt i klubbens historie; og i en historisk svær tid. Vi har brug for klubben, og klubben har brug for os.

Vi håber at man vil støtte op, små som store; for vores klub og vores by!

Sektion 12 Foreningen og FCKFC

FLERE FANS PÅ STADION – NU!

November 1, 2020

Superliga-kampe spilles weekend efter weekend i det danske land. 11 mod 11. Vores elskede spil på grønsværen. Men noget mangler. Noget helt essentielt mangler. Nogle ville mene, at kernen i vores elskede spil ikke er til stede. Atmosfæren. Den der summen. Summen af kærlighed, følelser og dyb passion. Fans. Vi mangler fans.

”Hvordan håndterer man en pandemi i samfundet?” – et svært spørgsmål at besvare, og ikke et spørgsmål vi har tænkt os at besvare, da det kan diskuteres fra nu af og til den dag bif vinder det danske mesterskab – måske for evigt.

Formålet med dette opråb er ikke at diskutere den generelle håndtering af COVID-19 situationen i Danmark med vores politikere. Nej, formålet med dette opråb er at gøre de danske politikere opmærksom på den nuværende uretfærdighed og manglende sans for fornuftige argumenter, som præger afviklingen af dansk fodbold i disse COVID-19 tider. Alle fodboldklubber – store som små. Situationen er seriøs, og det er grotesk at se hvordan politikerne passivt ser på, mens de opfinder undskyldninger og forklaringer uden hold i virkeligheden eller snert af evidens.

Under genåbningen af Danmark indførte de danske superligaklubber en sikker måde at gå til fodbold på under disse COVID-19 omstændigheder. Denne specielle COVID-19 afvikling af danske superligakampe fik navnet ”Superligaordningen”. Superligaordningen blev godkendt af sundhedsmyndighederne og sikrer, at alle forholdsregler overholdes med det formål at forhindre smitte af COVID-19. Se f.eks. her, hvordan man sikrer at forholdsreglerne bliver overholdt; smittesporing, afstand, egne boder og toiletfaciliteter m.v. https://www.youtube.com/watch?v=_ky1KZt6S-8    

Lige nu eksisterer begrænsningen på 500 tilstedeværende ifm. fodboldkampe i Danmark uanset størrelsen på stadion, hvor den pågældende kamp finder sted. Og det er inklusiv personale. I læste rigtigt – ALLE fodboldklubber i Danmark er underlagt en begrænsning på maksimalt 500 tilstedeværende i forbindelse med kampafvikling uanset størrelsen på stadion. Det vil sige, at den samme antals-begrænsning gælder for en kamp spillet på bane 1 i den lokale serieklub, som i f.eks. Parken med en kapacitet på over 38000 tilskuerpladser. Dette kan være uhyre svært at forstå, når netop argumentet om størrelse på arealet har været flittigt anvendt blandt vores politikere, når de er blevet spurgt ind til, hvorfor Tivoli er i sin gode ret til at have op imod 20.000 gæster på samme tid. Derudover kan man samtidig kigge på f.eks. Vega eller biograferne, som tillader 500 gæster – ikke inklusiv personale. Der er derfor tilladt flere mennesker disse to steder, indendørs, end udenfor spredt over 38000 pladser i Parken, på trods af at evidensen vedrørende coronavirus’ smitteprocent udenfor kontra indendørs.

Det giver simpelthen ikke mening at fastholde denne restriktion, hvad angår antallet på 500, uden som minimum at foretage en individuel vurdering af hvert stadion, eller kigge på en %-mæssig udnyttelse af kapaciteten generelt i Danmark. Det skriger til himlen af ignorance og manglende hørbarhed i forhold til saglige argumenter, at politikerne til stædighed fastholder det. Argumenterne som f.eks. fyldte barer ved at tillade fans på stadion, eller at den offentlige transport skulle blive belastet (udenfor myldretiden!) er at gribe efter halmstrå, uden at gide sætte sig ind i tingene. Og denne ligegyldighed fra politikernes side rammer klubberne dyrt! Samtidig vælger man, fra kulturministerens side, at direkte opfordre til at skulle turde at holde arrangementer. Som hun siger ”Jeg ved godt, at det er svært med håndsprit og afstand, men det bliver alt for lang en vinter, hvis vi holder op med at arrangere ting”. Og det bliver en endnu længere vinter hvis fodboldklubberne forbydes det på trods af afstand og håndsprit – sæt dig ind i tingene!

De danske fodboldklubber har bevist gentagende gange under genåbningen af Danmark, at de kan afvikle fodboldkampe i en sikker og tryg ramme med minimal risiko for smittespredning. Ved at fastholde restriktionerne betyder det, at der til dagens kamp er tilladt ca. 250 fans på 38200 pladser, svarerende til én fan pr. 159 sæder. Vi har markeret dette på tribunen, og håber at det kan være med til – igen – at sætte fokus på de urimelige krav fodboldklubberne er underlagte.

1 FAN = 159 SÆDER

SYMBOLIKPOLITIK > SUND FORNUFT?

Udmelding vedrørende den nuværende situation i F.C. København

October 2, 2020

Dagen efter en af de mest skandaløse præstationer i det seneste årti er der ingen tvivl om længere, at vores klub bløder voldsomt, hvad angår det sportslige område i F.C. København. Resultaterne på banen i år 2020 har resulteret i en pointhøst, hvad svarer til en placering som nr. 11 i Superligaen, man har i 2020 tabt flere Superliga-kampe end man har vundet, og kun sidste sæsons europæiske bedrifter har holdt positivismen oppe. På baggrund af den nuværende situation følte vi os nødsaget til at reagere efter gårsdagenskamp; en kamp, der desværre blot var endnu et symbol på den situation vi befinder os i.

EFTER KAMPEN

I går aftes efter kampen samlede den københavnske fanscene sig foran Parken for at udvise den utilfredshed og skuffelse over, at vores spillere på banen ikke leverer den indsats, som det kræves af dem, når man bærer vores elskede logo på brystet.

Vi har ingen interesse i at køre hetz på klubbens spillere, men vi vil under ingen omstændigheder tillade nuværende FCK-spillere at præstere så langt under niveau iført den hvide trøje, og finde os i en attitude, hvor man på banen kan grine efter den slags præstationer.
At spille i F.C. København er en ære udover det sædvanlige, hvor det kræves, at man giver sig 100% i hver eneste kamp - uanset hvem man møder. Det har været pinligt at se, hvordan spillertruppen sagtens har kunne motivere sig til store europæiske opgør mod Celtic FC og Manchester United, hvorefter indsatsen har været fuldstændig fraværende mod danske klubber i Superligaen.
Det er i Superligaen, at man gør sig fortjent til at spille i Europa og IKKE omvendt. At spille europæiske kampe i F.C. København er en bonus, men det er vores indsats i den hjemlige liga, som skal danne fundamentet for vores europæiske kampagner.

Ovenstående budskaber blev overbragt til repræsentanter for spillertruppen i en respektabel og saglig tone, hvor begge parter fik kigget hinanden i øjnene, og man sammen kunne se frem imod resten af sæsonen, og de forventninger man har til hinanden.

DEN SPORTSLIGE LEDELSE – HANDLING NU!

Vi må erkende, at det skriger til himlen, at spillerne på banen har brug for nyt blod både i og omkring truppen. Det er længe siden at vores F.C. København har fremstået så tandløse, som vi ser lige nu. Spillertruppen kan ikke løbe fra deres ansvar, hvor der mangler vilje og gejsten til at kæmpe for hinanden, hive hinanden op imodgang og træde forrest, men når alt kommer til alt, så falder det hele tilbage på én person.

Det spillemæssige udtryk på banen har sejlet i lang tid, hvor modstanderne i Superligaen (eller Rijeka, for den sags skyld) har nemmere ved at læse vores spilsystem og taktiske dispositioner end en børnebog. Der mangler konstant idéer og kreativitet på modstanderens banehalvdel, hvor det er nemt at forsvare sig imod os, så længe man kan stå imod indlæg fra siderne. Spillerne på banenskriger efter nye løsningsmuligheder fremfor konstant at spille på forsiden af modstanderen.

Sandhedens time er kommet, og vi må erkende, at vores spilkoncept er udløbet – både hvad angår spillernes mentalitet på banen, men også det holdtaktiske i forhold til at vinde Superliga-kampe.

Vi må på baggrund af seneste sæson, og starten på denne sæson, erkende, at vi befinder os i en dyb krise som klub, hvad angår det sportslige setup. Den resultat- og spillemæssige krise har skubbet til magtbalancen i dansk fodbold,og vi er nødt til at reagere på dette.

Vi kan ikke bare kigge på, mens vores elskede fodboldklub er i gang med at ødelægge vores magtposition i dansk fodbold og renommé i Europa, som vi har opbygget gennem de sidste 20 år. Vi er nødt til at reagere for at bringe F.C.København tilbage som Skandinaviens største fodboldflagskib, og det kræver først og fremmest en ny handleplan fra den sportslige sektor i F.C. København. Ledelsen i F.C. København er nødt til at tage deres ansvar seriøst og bringe vores elskede fodboldklub tilbage på ret kurs.

Vi fans vil altid støtte op omkring klubben og spillerne på banen, men vi er nødt til at råbe vagt i gevær, når vi kan mærke, at vores klub er ved at miste grebet om situationen. F.C. København skal være klubben, som ingen ønsker at møde og den frygt har vi ikke indgydt til i alt for lang tid.

Vi forventer handling nu!

//Urban Crew

Udmelding vedrørende seneste stramninger

Yderligere tiltag rettet mod fodboldklubber
September 16, 2020

F.C. København Fan Club og Sektion 12 Foreningen stiller sig uforstående overfor regeringens nye stramninger.

Corona smitten blusser op i Danmark igen og det skal selvfølgelig tages alvorligt i hele samfundet. I dag er vi således blevet mødt af nye stramme restriktioner, der igen har stor betydning for os som fodboldfans. Weekendens derby, som vi havde set frem til, er blevet underlagt retningslinjerne om, at der nu igen kun må være 500 tilskuere til kampe i hovedstaden.

F.C. København har tidligere i dag meldt ud, at de har foreslået divisionsforeningen, at man udskyder derbyet, hvilket vi var fuldstændig enige i var det eneste rigtige at gøre. Det har divisionsforeningen her til aften afvist.

Vi er brandærgerlige over, at restriktionerne endnu en gang rammer fodbolden så hårdt som de gør. Vi har som fans af F.C. København fulgt alle retningslinjer vi er blevet pålagt og vi ved, at også F.C. København har taget opgaven strengt alvorligt og har fulgt alle regler til punkt og prikke.

Vi er udmærket klar over, at fodboldkampe tidligere har været anset for et centralt sted, hvor smitten kunne sprede sig eksplosivt, men så vidt vi er bekendte med, har der ikke været et eneste tilfælde, hvor smitten har spredt sig til en fodboldkamp efter retningslinjerne er indført.

I F.C. København er man gået allerforrest for igen at kunne åbne portene ansvarligt for så mange fans som muligt og det er simpelthen så nedslående en nyhed, at vi nu igen rykker to skridt tilbage på trods af, at der fra vores side er blevet gennemført flere vellykkede kampe i Parken. De i forvejen strenge retningslinjer har kostet F.C. København uanede mængder af penge og arbejdstimer og alt dette synes at være til ingen verdens nytte nu.

Til gengæld har vi set magtesløse til mens andre klubber er begyndt at slække på kravene og vi finder det ærligt talt en smule mærkværdigt, at det ikke har nogen former for konsekvens for dem der sløser, men i stedet sænkes tilskuerantallet drastisk hos de klubber, der rent faktisk tager situationen alvorligt.

Fodboldfans er blevet mødt med strengere krav for at komme til en fodboldkamp end en tur ned at handle, men vi har alle vidst, at ville vi gerne se fodbold, så var det præmissen. Vi tager selvfølgelig situationen alvorligt, hvilket vi hele tiden har gjort. Derfor har vi passet på og været ansvarsfulde overfor hinanden, men det er åbenbart ikke nok og det er vi uforstående overfor.

Det samme er vi overfor Divisionsforeningens beslutning om ikke at udsætte ligaens største og mest imødesete opgør, så flest muligt mennesker vil kunne komme på stadion og skabe en bedre ramme om kampen, end de par hundrede, der nu kan komme ind. I en tid, hvor klubberne bløder penge, finder vi det mærkelig, at man fra øverste instans ikke giver den håndsrækning og hjælper både klub og fans.

     

NY SÆSON, FORENING OG HJEMMESIDE

Sæsonstart og lancering!
September 13, 2020

I dag lanceres Sektion 12 Foreningen og vores nye hjemmeside for alle F.C. Københavnere i og omkring det københavnske fanmiljø.  Sektion 12 Foreningen er stiftet af en række fans, som siden Sektionens åbning i 2006 har været blandt drivkræfterne bag udviklingen af tribunen. Vores mål og vision er at tage Sektionen til det næste niveau; vi vil give de bedste forudsætninger for vores medfans til at støtte F.C. København.

Vi har været spændte på lanceringen i månedsvis, og håber at alle støtter op; ris, ros og inputs modtages gerne på foreningen@s12.dk. Læs mere om foreningen under "Forening"-menupunktet, hvor der er mulighed for at indmelde sig.

Det vil samtidig være muligt at melde sig ind fysisk ved vores tilmeldingsbod foran Sektionen fra 12-15 i dag. Her vil der være mulighed for at få en eksklusiv t-shirt til de fremmødte medlemmer, så længe lager haves.